Afspraak maken
Ontstoppingsservice

Hoe geurhinder in huis zelf oplossen?

Bij geurhinder in huis kan je het probleem proberen op-lossen door je sifons en beluchter te controleren of door je afvoerleidingen te ontstoppen met soda en azijn.

Hoe zelf geurhinder in huis oplossen?

  1. Ga na of je sifons gevuld zijn met water
  2. Ontstop je afvoer met soda en azijn
  3. Controleer de beluchter van uw riool

Tip 1. Ga na of je sifons gevuld zijn met water

Zowat iedere wc, lavabo, douche,… heeft een sifon of waterslot, een U-vormig deel van de afvoerbuis waarin water blijft liggen dat dienst doet als buffer tussen de stinkende rioollucht uit en uw sanitair apparaat. Bij warmte of bij weinig gebruik kan dit water echter verdampen. Door dit zelf bij te vullen kan u normaalgezien op een makkelijke manier de rioollucht doen verdwijnen en bent u van de geurhinder verlost.

Tip 2. Ontstop je afvoer met soda en azijn

Een verstopte afvoer gaat vaak gepaard met geuroverlast. Giet een kopje soda en een uur later een kopje azijn in je afvoer en laat het vervolgens een nachtje inwerken. Spoel hierna alles door en als alles goed gaat verdwijnt de verstopping en is de geurhinder hiermee verholpen.

Tip 3. Controleer de beluchter van uw riool

Door een slecht werkende beluchter kan het zijn dat er onderdruk ontstaat in uw riolering. Deze onderdruk zorgt ervoor dat uw sifons leeggezogen worden met als gevolg dat de rioollucht rechtstreeks uit uw afvoerleidingen komt. Denkt u dat dit het geval is, doet u er goed aan om de beluchter te controleren op vuil en deze indien nodig schoon te maken.

 

Helpen deze tips niet? Dan doet u best beroep op een professionele ontstoppingsdienst voor een geurdetectie.

Ontdek onze geurdetectie diensten!
Afspraak maken
Ontstoppingsservice - Lodewijk Dosfelstraat 9 - 9160 Lokeren - info@ontstoppingsservice.be - T: 0468 27 49 78