Afspraak maken
Ontstoppingsservice

Hoe geurhinder in huis voorkomen?

Geurhinder in huis voorkomen kan door bv. regelmatig een camera inspectie te laten uitvoeren, stank tegen te houden via een sifon, je regenwaterput tijdig te laten reinigen,…

Enkele tips om geurhinder te voorkomen:

  1. Voorzie een sifon op elk sanitair apparaat
  2. Zie dat de sifon gevuld is met water
  3. Gebruik geen chemische ontstoppers
  4. Laat regelmatig een camera inspectie uitvoeren
  5. Laat je regenwaterput regelmatig reinigen
  6. Spoel geen etensresten, haar,… door je afvoerbuizen

Tip 1. Voorzie een sifon op elk sanitair apparaat

Een sifon of waterslot is een u-vormig deel van de afvoerleiding, waar doorgaans steeds water blijft staan. Dit water is als het ware een natuurlijke buffer tussen het afvalwater van je riool en de afvoeropening van je sanitair apparaat. Als dusdanig wordt ook de stank van het afvalwater tegengehouden.

Tip 2. Zie dat de sifon gevuld is met water

Vooral bij warme temperaturen of wanneer een sanitair apparaat maar weinig gebruikt wordt, kan het zijn er geen water meer staat in de sifon (ook wel waterslot genoemd). Bijgevolg zal de stank van het afvalwater dus naar boven komen. Spoel regelmatig wat water door de leidingen zodat de sifon gevuld blijft.

Tip 3. Gebruik geen chemische ontstoppers

Een lekkage in uw afvoerleiding zorgt er voor dat stinkend afvoerwater uit de leiding ontsnapt met als gevolg geurhinder in huis. Deze lekkages kunnen ontstaan door het gebruik van chemische ontstoppers. Gebruik voor het ontstoppen liever een natuurlijke ontstopper omdat deze minder schade kunnen aanrichten.

Tip 4. Laat regelmatig een camera inspectie uitvoeren

Door een ontstoppingsdienst om het jaar een camera inspectie te laten uitvoeren, kunnen zij de zwaktes in uw afvoerleidingen en riolering detecteren. Met die informatie kan er dan beslist worden om preventief enkele werken uit te voeren zodat het afvalwater blijft waar deze hoort te zijn.

Tip 5. Laat je regenwaterput regelmatig reinigen

Wanneer je een regenwaterput hebt kan er na verloop van tijd een sliblaag ontstaan op de bodem. Deze sliblaag kan sterk gaan stinken, o.a. door de aanwezigheid van gassen. Als je je regenput om de drie jaar laat reinigen kan je vaak voorkomen dat deze geurhinder zich voordoet.

Tip 6. Spoel geen etensresten, haren,… door je afvoerbuizen

Doordat je etensresten door je lavabo wegspoelt, tampons in je toilet gooit, haar door het afvoerputje van de douche laat afvoeren,… verhoog je de kans dat je afvoerbuizen verstopt kunnen geraken. Zo’n verstopping brengt vaak ook stank met zich mee. Reden te over dus om dit niet doen en huis van geuroverlast te vrijwaren.

Toch nog last van geurhinder?
Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen
Afspraak maken
Ontstoppingsservice - Lodewijk Dosfelstraat 9 - 9160 Lokeren - info@ontstoppingsservice.be - T: 0468 27 49 78