Afspraak maken
Ontstoppingsservice

Hoe een lekkage in je waterleiding voorkomen?

Hoe je een breuk in je waterleiding en de bijbehorende ellende kan voorkomen? Pas op met het boren van gaten en het gebruik van chemische ontstoppers, inspecteer om de zoveel tijd het verdeelpunt van je waterleiding en tap bij koude temperaturen de buitenleiding af om een breuk te voorkomen.

Hoe een breuk / lekkage in uw waterleiding voorkomen?

  1. Pas op bij het boren van gaten
  2. Inspecteer om de zoveel tijd je waterverdeelpunt
  3. Gebruik geen chemische ontstoppers
  4. Tap bij koude temperaturen de buitenleidingen af

Tip 1.Pas op bij het boren van gaten

Wil je een of meerdere gaten boren in je interieur, dan neem je er best een blauwdruk van de leidingen bij. Zo weet je waar de leidingen juist zitten en voorkom je dat je plots een lekkage veroorzaakt.

Tip 2. Inspecteer om de zoveel tijd je waterverdeelpunt

Je waterleiding komt je huis binnen via een centraal punt, vanwaaruit het verder opsplitst naar aparte waterleidingen voor de keuken, het toilet, de badkamer,… Omdat dit punt extra gevoelig is voor lekkages doe je er goed aan om dit om dit minstens om de twee jaar eens te laten inspecteren door een specialist.

Tip 3. Gebruik geen chemische ontstoppers

Een verstopping ontstoppen kan op verschillende manieren. Sommige doe-het-zelf-zaken bieden ook chemische ontstoppers aan. Zeker bij oude leidingen is het gebruik hiervan afgeraden aangezien ze ernstige schade kunnen toebrengen en zo een breuk in de waterleiding kunnen veroorzaken.

Tip 4. Waterleiding bevroreren? Tap preventief de buitenleidingen af

Eens het vriest zal water uitzetten en daardoor ook de waterleiding doen springen. Bij koudere temperaturen doet u er dus goed aan om de buitenleidingen preventief af te tappen alvorens deze bevroren geraken.

Toch een breuk in uw waterleiding?
Contacteer onze ontstoppingsdienst!
Afspraak maken
Ontstoppingsservice - Lodewijk Dosfelstraat 9 - 9160 Lokeren - info@ontstoppingsservice.be - T: 0468 27 49 78