Afspraak maken
Ontstoppingsservice

Herstellingen

Een reparatie van riool of afvoer geniet de voorkeur op het vervangen ervan. Bij een rioolrenovatie of leidingrenovatie kunnen we de leiding immers van binnenuit herstellen zonder de grond open te breken. Dit type rioleringswerken is bovendien ook een flink stuk goedkoper.

Twee soorten rioleringswerken: vervangen of repareren

Een lek in je riolering of afvoer? Je merkt het meestal aan de typische rioolgeur en een trager werkende afvoer. Dit kan op twee manieren opgelost worden: je kan de leiding in kwestie laten vervangen of je kan deze laten herstellen. Doorgaans wordt er gekozen voor een reparatie, bij een rioolrenovatie kunnen we je het lek in je riolering immers dichten zonder de grond open te breken. Dit geldt niet alleen voor je riool: ook bij een leidingrenovatie kunnen we zonder breekwerken je afvoer in zijn oorspronkelijke staat herstellen. Dit vertaalt zich ook naar de prijs: een herstelling is veel goedkoper dan het plaatsen van een nieuwe afvoer of riolering.

 

Rioolrenovatie of leidingrenovatie – een stapsgewijs proces

Onze rioleringswerken gaan doorgaans van start met een rioolreiniging. Na het reinigen gaan we met behulp van een camera een inspectie uitvoeren van de afvoer of riolering. Zo kunnen we nagaan waar we de leiding juist moeten herstellen. Vervolgens plaatsen we een nieuwe, kleinere buis in de rioolleiding of afvoerbuis, om het lek af te dichten. Deze nieuwe buis is vervaardigd uit uiterst resistent materiaal, na deze rioolwerken zal het afgedekte deel in normale omstandigheden weer vijftig jaar meegaan.

 
Afspraak maken
Ontstoppingsservice - Lodewijk Dosfelstraat 9 - 9160 Lokeren - info@ontstoppingsservice.be - T: 0468 27 49 78