Afspraak maken
Ontstoppingsservice

Wat is geurhinder of geuroverlast?

Wat is geurhinder juist, waar en waarom ontstaat ze en hoe kan je de oorzaak van zo’n stank in huis opsporen? Hoe werkt een professionele geurdetectie en aan welke prijs kan je zo’n detectie laten uitvoeren?

Wat is geurhinder of geuroverlast?

Geurhinder of geuroverlast is de last die je ervaart door een langdurige blootstelling aan stank. Deze stank kan zowel binnen- als buitenshuis ontstaan. Wanneer we spreken over geurhinder spreken we meestal specifiek over rioollucht.

Waar in huis kan er geurhinder ontstaan?

Bij stank of rioollucht kan de geurhinder te merken zijn in heel uw huis of in één specifieke ruimte zoals een toilet, badkamer of keuken. Een afvoer, een wc, een doucheputje,… kan daar de eigenlijke verspreider zijn.

Waardoor ontstaat geurhinder?

Geurhinder kan ontstaan door een verstopte afvoerleiding of een lek in een leiding of riolering. Een overgelopen septische put, een vervuilde waterput of een droogstaande sifon zijn ook mogelijke oorzaken. Tot slot kan ook een slechte verluchting voor geuroverlast zorgen.

Wat is geurdetectie?

Geurhinder opsporen gebeurt vaak aan de hand van een zogeheten geurdetectie. Hierbij vult een professionele rookgenerator uw leidingen met rook. Als de rook ergens weer naar boven komt weet u dat daar ergens een breuk in een leiding zit, een breuk waar hoogstwaarschijnlijk ook de stank uit ontsnapt.

Hoeveel kost een geurdetectie?

Voor een geurdetectie met rookdetector betaalt u doorgaans een extra supplement bovenop het uurtarief van de ontstoppingsdienst. De exacte prijs varieert tussen de €80 en €140.

Ontdek onze geurdetectie diensten
Afspraak maken
Ontstoppingsservice - Lodewijk Dosfelstraat 9 - 9160 Lokeren - info@ontstoppingsservice.be - T: 0468 27 49 78