Afspraak maken
Ontstoppingsservice

Wat is een ruimdienst?

Het niet tijdig laten reinigen van uw septische put, beerput, regenwaterput, vetput of verliesput kan ervoor zorgen dat uw put overstroomt of verstopt geraakt. Daarom laat je de put best regelmatig ledigen door een professionele ruimdienst.

Wat doet een ruimingsdienst?

Een ruimdienst specialiseert zich in het reinigen van sanitaire putten zoals een septische put, verliesput, vetput, beerput, regenwaterput,… Het reinigen van iedere put heeft zijn eigen werkmethode. Het ledigen is bovendien iet dat je best overlaat aan een professionele ruimdienst, omdat zij ook weten hoe ze met eventuele giftige gassen moeten omgaan die bij het leegmaken ontstaan.

Wanneer een septische put laten ledigen?

Op deze pagina wat meer informatie over het ledigen van een septische put. Veel van deze informatie is ook van toepassing wanneer u een verliesput, vetput, beerput of regenwaterput wilt laten reinigen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn septische put niet verstopt geraakt?

Belangrijk is om moeilijk af te breken spullen zoals maandverband, vochtige doekjes, wc-rolletjes,… Daarnaast zijn ook verf, etensresten of vetten uit den boze. Je sanitaire put moet daarnaast voldoende groot zijn om alle afvalresten van je gezin te kunnen verwerken. Voorts kan je ook een ruimdienst inschakelen om om de zoveel tijd uw septische put, vetput, beerput of regenwaterput te ledigen.

Afspraak maken
Ontstoppingsservice - Lodewijk Dosfelstraat 9 - 9160 Lokeren - info@ontstoppingsservice.be - T: 0468 27 49 78