Afspraak maken
Ontstoppingsservice

Wat is camera inspectie?

Wat is een camera inspectie juist en waarvoor dient ze? Wat is een zogeheten rioolcamera en geraakt ze voldoende ver in de leidingen of riolering? Kan ik de resultaten van zo’n rioolinspectie opvragen? En wat is de gemiddelde prijs?

Wat is een camera inspectie?

Tijdens een camera inspectie wordt er een kleine rioolcamera in uw leidingen of riolering afgerold. Zo kan gezocht worden naar de oorzaak waarom uw riool of de afvoer zo vaak verstoppen. Ook kunnen op deze manier de plaats van breuken opgespoord worden.

Wat is een rioolcamera?

Een rioolcamera is een soort oprolbare draad van meer dan 10 meter lang met waterdichte camerakop. Deze kan u gemakkelijk volledig in uw riolering of leiding laten afzakken. Via de bijgeleverde flexibele camerakop kan u de binnenkant van uw leidingen bekijken en zo verstoppingen of verzakkingen lokaliseren.

Kan ik de resultaten van een camera inspectie opvragen?

De meeste ontstoppingsbedrijven kunnen een verslag opstellen voor de verzekering. Ook kan u de door de camera gemaakte beelden meenemen als extra bewijs.

Wat kost een rioolinspectie?

De kost van een rioolinspectie of camera inspectie is vaak een supplementprijs bovenop de aangerekende werkuren. De prijs varieert van bedrijf tot bedrijf maar reken algemeen tussen de €100 en €200.

Ontdek onze camera inspectie diensten!
Afspraak maken
Ontstoppingsservice - Lodewijk Dosfelstraat 9 - 9160 Lokeren - info@ontstoppingsservice.be - T: 0468 27 49 78