Afspraak maken
Ontstoppingsservice

Waarom verkalkte leidingen laten ontkalken en urinesteen verwijderen

Verkalkte leidingen leiden o.a. tot verstoppingen met alle nare gevolgen van dien. Deze tijdig laten ontkalken is dus de boodschap. Ook in je toilet laat je urinesteen (kalk die zich specifiek vormt in wc leidingen) best tijdig verwijderen.

Hoe merk je dat je met verkalkte leidingen of urinesteen te maken hebt?

Kalkaanslag of urinesteen is een stof die zich vastzet aan de binnenkant van uw buizen. Hierdoor kan de doorstroom van uw afvoerwater vertraagd worden. U zal dit dan ook direct merken aan trager weglopend water en uiteindelijk een verstopping.

Hoe kan je je leidingen laten ontkalken of urinesteen verwijderen?

Er zijn grofweg twee technieken die worden toegepast wanneer je je verkalkte of leidingen wilt laten reinigen of urinesteen wilt laten verwijderen. De eerste techniek noemt men hydrojetting. Hierbij wordt er met en speciale freeskop onder hoge druk water gespoten op de plekken waar er verkalking of urinesteen is ontstaan. Let op: hiervoor mogen uw afvoerbuizen niet te fragiel zijn, anders kan er een breuk ontstaan. Het is in dat geval beter om je leidingen op een andere manier te laten ontkalken. Een tweede, permanentere manier is het preventief reinigen van de leidingen zodat u de kans op verstoppingen ferm verminderd.

Interesse in onze ontkalkingsdiensten?
Afspraak maken
Ontstoppingsservice - Lodewijk Dosfelstraat 9 - 9160 Lokeren - info@ontstoppingsservice.be - T: 0468 27 49 78